De kracht van UVC desinfectie

Het principe van UVC-desinfectie

De op deze website aangeboden producten maken gebruik van UVC (ultraviolet-C) lampen. De lampen zijn in een behuizing ingebouwd waardoor zij geen licht naar buiten kunnen verspreiden. Middels een ventilator in de units wordt de lucht langs de UV-lampen geleid.

UVC binnen het UV-spectrum

UV-licht of straling heeft een kortere golflengte en is energierijker dan zichtbaar licht. Het is onder te verdelen in UVA, UVB en UVC . UVC licht heeft een golflengte van 100 tot 300 nm, maar met name het bereik van 240-280 nm wordt goed geabsorbeerd door micro-organismen.

Optisch straling
Beschadiging van het DNA

Voorkomt de deling van micro-organismen

De toegepaste hoogwaardige UVC-lampen geven het grootste deel van de fotonen af bij 254 nm zodat het DNA van micro-organismen maximaal wordt verstoord en voorkomt dat ze zich kunnen delen.

Juiste Letale Dosis

De hoeveelheid luchtstroming en lichtintensiteit zijn in de units maximaal op elkaar afgestemd waardoor de juiste Letale Dosis (LD) wordt bereikt. Met name voor virussen en bacteriën is, door hun nauwelijks beschermde kleine celstructuur, de LD90 dosis vrij gering waardoor het gewenste effect als snel optreedt.

Typische LD90 Dosis
Image

24/7 desinfectie met UVC

De units kunnen veilig 24 uur per dag 7 dagen per week aan staan waardoor er een continue desinfectie van de doorstromende lucht wordt realiseerd. Dit is anders dan bij de desinfectie met chemicaliën waarbij altijd maar een tijdelijk resultaat wordt bereikt.